onsdag 27 april 2011

....

Ytterligare en bra dag!
Vi har fått lägenheten vi vill ha. *Hurraaaa*

Jag börjar känna att jag kan gå vidare. Jag kommer aldrig att glömma vad jag har blivit utsatt för, men jag tror inte att det kommer att ta upp lika mycket av min tid som det har gjort hittills.

För några veckor sedan var jag på en konferens. Under de fyra mycket intensiva dagarna fick vi spela en mängd rollspel. Jag tyckte att det var väldigt kul, samtidigt som teoripassen var stundtals helt horibla. Kursen var väldigt fokuserad på vad vi i vår yrkesroll måste prestera och det fanns inte tid att ta hänsyn till oss som personer och vad vi har med oss i bagaget. Jag reagerade väldigt starkt på en del saker som kursledaren sa. Hon tog upp att man kanske måste arbeta med sig själv för att kunna stå och leda ett stort möte med människor som inte alltid är så glada över vad som sker. Hon harklar sig och säger: "Ja, det är ju inget man behöver gå till en psykolog för... eller ja, det bestämmer man ju naturligtvis själv. Men det är ingenting som man behöver hjälp med, det är bara att bestämma sig."
Hm... Ja, just det. Tack för den. Kändes som en hård käftsmäll. Just självförtroendet att stå framför folk och föreläsa har varit en av de saker som har varit riktigt, riktigt svårt efter allt som hänt. Att då få höra att det inte är någonting man behöver hjälp med, kändes allt annat än bra.
Efter två dagar brast det för mig. Jag orkade inte hålla uppe fasaden och allt kändes så himla jobbigt. Under teoripassen började minnesbilder från lägenheten dyka upp. Det var länge sedan jag såg de bilderna och det var lite svårt att hantera. Jag såg tapeten i vardagsrummet. Alla verktyg på golvet och träpallen som jag sprang in i den där morgonen när han kastade alla verktyg och knivar efter mig. Jag såg hans förbannade skräp precis överallt och den kvava, instängda balkongen.

Och så har jag precis skrivit att jag nog kan lägga allt bakom mig. Men det som är skillnaden idag är att det är svårare idag att trigga igång allt.

onsdag 20 april 2011

Bra dag

Morgonen började hos en ny läkare. Jag blev så himla glad av att träffa henne. Hon är helt grym. Hon ställde en massa frågor som ingen annan tidigare har ställt. Kändes bra. Fick förtroende för henne.

Ikväll har vi haft grillning hemma hos J med grannar och vänner för att fira av sista veckan i huset innan vi blir sambos. Riktigt bra kväll.
Igår bokade vi dessutom en ny lägenhet. Vi är fortfarande inte helt hundra på att köpa den, men det lutar åt det hållet. I så fall flyttar vi om ett halvår. Summa summarum är att de sista dagarna har varit riktigt bra.

onsdag 13 april 2011

Att leva ett liv, inte vinna ett krig

Har blivit tipsad om en bok jag tror kan vara bra. Den heter som rubriken ovan. Skriven av Anna Kåver.
Det är lite KBT-tänk som nog kan vara till nytta oavsett storleken på bagaget man hunnit få med sig i livet.

Måste skriva ner det här när jag fortfarande kommer ihåg det.
Jag drömmer så mycket igen. Jag har en dream dictionary, men ja.. den var mer rolig än användbar.

I en dröm har mitt jobb en stor konferens som hålls i en teater med scen, sittplatser på parkett och ståplatser på balkonger. En man står framme med mikrofonen i högsta hugg och börjar prata om min kollega M, som gärna får komma upp på scenen och berätta vad han har gjort det här året. Jag står uppe på balkongen och M står några meter längre bort. Jag hör M mumla: "Jaha, ja, det kan jag göra." Han ser sig lite förvirrat omkring. Han slänger upp ena benet över balkongräcket och innan jag hinner reagera har han slängt sig ner från balkongen. När jag tittar ner ligger han helt orörlig i en märklig ställning och det blöder från hans huvud. Han är tvärdöd.

Nu vet jag att jag uppfattar M som att han inte alltid har koll, men jag tror ju inte att han skulle få för sig att hoppa ner på det här sättet från en balkong.
Det här är första och enda gången hittills jag har drömt om det här, men det är många andra drömmar och drömvärldar som dyker upp gång på gång. Jag tror jag ska ta upp min drömdagbok. Om inte annat så är den ganska underhållande att läsa..

Godnatt!!